måndag 24 november 2008

Mammafika - riktig fälla!


Självklart är det mysigt att sitta inne på ett varmt café och prata om sina bebisar, självklart är det gott med tilltugg till, självklart går tiden fort och man bara fyller på med latte eller ännu värre - söta saker. Vilken kalorifälla!

Dock finns det vissa saker att tänka på i fall du vill undvika falla platt från vecka till vecka.

Kom till fikat förberedd, kom mätt. Försök ses efter du har ätit lunch eller frukost. Ät ordentlig frukost, dvs gröt och ett par kokta ägg eller gröt och en fullkornsmacka med ordentlig proteinpålägg.
Eller om det är lunch vi pratar om så är det mycket protein, mycket sallad och lite mindre kolhydrater. Inga snabba makaroner eller vitt ris som bara ökar begär efter bakelser utan satsa på lite grövre kolhydrater. Men det vet du redan. Vem vill äta skräp när man är mätt?

Ta vatten till latten. Ibland tror man att man är hungrig men oftast är man enbart törstig. Dessutom behöver du vatten för att hålla amningen igång.

Planera inför dina "matfester". Om du vet att du ska träffa mammagruppen en måndag eller en onsdag och vill ändå äta något gott - hoppa över skräpet på helgerna.

Tala om för gruppen att du försöker gå ner i vikt och be om lite stöd än att känna sig tvungen att "ställa upp" och frossa.

Eller bestäm att gå på en promenad än att sitta inne. Ni alla kommer vinna på det!