måndag 10 november 2008

Keep it simple


Varje träningsprogram består av tre delar: styrka (basic i träningen, ingen styrka=inga muskler=ingen förbränning), konditionsträning (få bättre flås och bränna fett) och så förstås kost (du äter bra=tappar fett och får i dig massa nyttigheter). Ta bort en av delarna och du får inga resultat.

Hur bli starkare?

Självklart genom styrketräning där du använder din egen kroppsvikt, hantlar och stänger. Kroppen har ingen aning vilket redskap du använder, jobbigt är jobbigt.

För att bli starkare behöver du träna några gånger per vecka och dela övningar i sets och reps.

Övningarna behöver inte vara krångliga, håll dig till basics:

- pushövningar (hantalepressar, bänkpressar, axelpressar, pushups osv)

- dra-övningar ( marklyft, latsdrag, pullups)

- knäböj i alla former

Cardio då?

Som ni redan vet så är jag big fan av intervaller. Korta och intensiva. Ingen arbetande mamma har tid att hoppa runt på gymmet. Jag hellre sparar tid och umgås med min man och barnen än inte.

20 minuters plus 5 minuters uppvärmning. 2- 3 ggr/vecka. Variera med styrketräning.

Maten

Ät basic, allt som har ögon (proteiner), gröt på morgonen, mer proteiner än kolhydrater, massvis med grönsaker. Ät så måndag till fredag och lätta på restrektionerna på helgerna men undvik att radera veckans resultat.

Drick mycket vatten.

Satsa på 90/10 eller 80/20. Dvs ätt rätt i 80-90% av tiden och ät vad du vill i 10-20 % av tiden.

Enkelt? Självklart inte men ge dig själv tid utan att straffa dig själv och ha ångest över dåliga val. Planera tillfällerna då du är bjuden till en fest och du vet att det kommer serveras en massa gott. Var lite mer picky!